Poduzeće za industrijska čišćenja i gospodarenje otpadom
HR EN
O NAMA

OSNOVNI PODACI 

Naziv: KEMIS-TERMOCLEAN d.o.o. za industrijska čišćenja i gospodarenja otpadom
Skraćeni naziv: KEMIS-TERMOCLEAN d.o.o.
Sjedište: Slavonska Avenija 26/4, Zagreb
OIB: 47719259482
NKD djelatnost: 3812 Skupljanje opasnog otpada
Direktor: Zoran Matić, dipl.ing.
Telefon: +385 1 2406 301
Faks: +385 1 2404 735
Račun Zagrebačka banka: 2360000–1101552689

POVIJEST, MISIJA I NAčELA

Poduzeće Kemis-Termoclean d.o.o. nudi cjelovita rješenja na području gospodarenja otpadom, te industrijskih i kemijskih čišćenja. Osnovani smo 10. 07. 2007. godine udruživanjem tvrtki Kemis d.o.o. i Termoclean-Zg d.o.o.. Time smo proširili spektar djelatnosti i snizili troškove u želji da dodatno učvrstimo poziciju na tržištu, a u korist naših klijenata.

Politika kvalitete i zaštite okoliša

NAŠA MISIJA JE: Kvalitetnom realizacijom naših usluga (sakupljanje i obrada opasnog i neopasnog otpada, te industrijska i kemijska čišćenja), trajno održavati zadovoljstvo naših kupaca na najvišoj razini, uz istovremenu brigu o zaštiti čovjeka i okoliša i očuvanju prirodnih resursa.

NAŠA SU NAČELA:

 • partnerski odnosi s kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresiranim stranama
 • stalno obnavljanje i modernizacija strojnog parka, te praćenje novih tehnologija u segmentu ZAŠTITE OKOLIŠA
 • sprječavanje onečišćenja okoliša tijekom manipulacije i skladištenja otpada
 • stalno poboljšanje djelotvornosti sustava upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša
 • racionalna potrošnja i briga o očuvanju prirodnih resursa
 • usklađenje sa zakonskim i ostalim zahtjevima u području zaštite okoliša
 • održavanje visoke razine svijesti o zaštiti okoliša kod naših djelatnika, partnera i kooperanata

Certifikati ISO 9001:2008 i 14001:2004

Potvrda - ISO 9001.2008 14001.2004
download (HR)

Potvrda - ISO 9001.2008 14001.2004
download (ENG) 

Povijest poduzeća Kemis d.o.o.

Poduzeće Kemis d.o.o. osnovano je 1997. godine u Zagrebu kao odgovor na nesređeno stanje na području zbrinjavanja opasnog otpada u Hrvatskoj. Zbog nedostatka pogona i kapaciteta za obradu opasnog otpada u Hrvatskoj, poduzeće se od samog početka okrenulo izvozu opasnog otpada i njegovu zbrinjavanju u zemljama sa odgovarajućom infrastrukturom, prvenstveno Austrija i Njemačka. U tome su bili jedni od prvih poduzeća i vrlo brzo su izrasli u daleko najvećeg izvoznika opasnog otpada u Hrvatskoj.

Povijest poduzeća Termoclean-Zg d.o.o.

Poduzeće Termoclean-Zg d.o.o. osnovano je 1989. godine. Osnivači i vlasnici poduzeća su stručnjaci sa iskustvom u industrijskim i kemijskim čišćenjima, bajcanjima i antikorozivnoj zaštiti. Tijekom rada na kemijskim i industrijskim čišćenjima pojavio se problem zbrinjavanja otpada nastalog u radnim procesima, kao i industrijskog otpada iz proizvodnih i drugih pogona. Tako se Termoclean-Zg sve više orijentirao na problematiku zbrinjavanja opasnog i ostalog otpada, u čemu su bili među pionirima na tom području u Hrvatskoj. Dok je spalionica PUTO radila bili su najveći pojedinačni dobavljač otpada, a nakon prestanka rada PUTO-a, okreću se zbrinjavanju otpada izvozom u inozemstvo u suradnji s poduzećem KEMIS.

Tijekom proteklih godina i Kemis i Termoclean-Zg su izrasli u vodeće tvrtke na svom području (područje industrijskih čišćenja, zaštite okoliša i zbrinjavanja opasnog i neopasnog tehnološkog otpada). Danas Kemis-Termoclean d.o.o. ima 56 zaposlenih, od toga 10 inženjera kemijske i drugih struka, 9 zaposlenika u računovodstvu i administraciji i 37 radnika u operativi, od čega 9 vozača sa ADR-om i svim kategorijama. Svi radnici u operativi, pored dugogodišnjeg iskustva na ovim poslovima, imaju položene sve potrebne ispite za rad na siguran način, kao i ispite iz Toksikologije za rad s opasnim tvarima. Obje tvrtke su u više navrata dobile nagradu ˝Zlatna kuna˝ u domeni najprofitabilnijih tvrtki kao i nagradu ˝Gazela˝ za tvrtke koje ostvaruju najbrži rast. Na kraju, kao potvrdu kvalitete rada tvrtka posjeduje implementiran sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008 i sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2004.

POSEBNO MOŽEMO ISTAKNUTI SLJEDEĆE DJELATNOSTI:

 • sakupljanje i privremeno skladištenje opasnog i neopasnog otpada, te njegova obrada i zbrinjavanje;
 • obrada otpadnih kiselina i lužina, zauljenih voda, emulzija i infektivnog otpada;
 • industrijska čišćenja novih postrojenja, postrojenja u pogonu, čišćenje i pasivizacija opreme od nehrđajućeg čelika, spremnika, cjevovoda, i ostale opreme onečišćene ugljikovodicima, separatora, mastolovaca u restoranima i ultrazvučna čišćenja;
 • prodaja biotehnoloških proizvoda za održavanje mastolovaca, wc prostorija i septičkih jama;
 • projektiranje i izrada separatora i mastolovaca.

 

PROSTOR I OPREMA

Kod izvođenja radova koristimo bogatu i raznovrsnu opremu koju kontinuirano nabavljamo i osuvremenjujemo. Pored raznovrsne opreme za kemijska i druga čišćenja (pumpe, crijeva i sl.), tu je i veliki vozni park koji se sastoji od vakuum autocisterni kapaciteta od 6 - 12 m3 od čega je 6 sa visokotlačnim pumpama za pranje tlaka do 250 bara, kamioni sandučari nosivosti 11 tona, kamioni s rampom nosivosti 3,5 tona, kombi vozila, kamioni nosivosti 2,5 tona, te diesel i elektro-regalni viličari za manipulaciju teretom.
Sva oprema posjeduje odgovarajuće ateste za rad, a cisterne koje prevoze opasni otpad ADR certifikate.

Posjedujemo više mobilnih uređaja za obradu otpada među kojima su:

 • reaktor za neutralizaciju otpadnih kiselina i lužina;
 • uređaj za cijepanje emulzija i obradu zauljenih voda;
 • uređuređaj za obradu infektivnog otpada;

 


Kontinuirano i ažurno pratimo promjene zakonske regulative u ovom području, tako da imamo sva potrebna rješenja i dozvole od strane nadležnih institucija poput ministarstava, županijskih ureda i ureda za javno zdravstvo (što možete vidjeti na stranici o ActionLink("zbrinjavanju otpada","Index", "Otpad")%>).

Posjedujemo i najveće kapacitete za skladištenje opasnog i neopasnog otpada u Hrvatskoj:

 • skladište otpada u Jastrebarskom
 • skladište opasnih kemikalija u Jastrebarskom
 • skladište otpada u Zagrebu i
 • skladište otpada u Novom Vinodolskom.